Vår värld (och vår världsbild) har förändrats avsevärt de senaste decennierna. Vi arbetar trots det, fortfarande i organisationer som har utformats under den industriella revolutionen. De hierarkiska strukturerna från i går upplevs som föråldrade eftersom organisationerna blir alltför stelbenta för att frodas i en miljö av ständig förändring och ständigt ökande komplexitet.

En ny organisationsmodell med fokus på självstyrande organisationer har utvecklats och växer snabbt i popularitet. Följ med oss den 14 september för att höra hur Erwin Van Waeleghem, polischef i Leuven, Belgien och en av grundarna av Teal för Teal International (ett ideellt nätverk) implementerar självstyre inom delar av den belgiska polisen. Genom sina egna och andra exempel  belyser Erwin hur självstyre och distribuerat ledarskap kan öka anställdas engagemang, ansvar och välbefinnande.

Syftet med frukostseminariet är att skapa en dynamisk diskussion kring hur vi organiserar våra företag och organisationer. Hur kan vi hitta nya sätt att leda och styra i termer av verktyg, metoder, nya sätt att samarbeta, att hitta former för att skapa tillit och ändå ha fokus på effektivitet och produktivitet?

Vi tror att moderna organisationer är redo att ta steget till nästa nivå av organisationsutveckling men fortfarande letar efter hur de ska göra det i praktiken.

Seminariet kommer att hållas på engelska.

Anmäl dig på vår grupp på Linkedin: https://www.linkedin.com/groups/8449527/8449527-6170609096543260674

Frågor? Kontakta: Helene Ählberg: 070-689 02 02. Läs mer om nätverket på www.tealforteal.se

Datum och tid: 14/9 kl. 07.30 – 09.30. Seminariet börjar 07.45 exakt.

Vi bjuder på frukost.

PLATS: Foo Café, Ringvägen 100, Stockholm, vid Skanstull.

Workshopen är gratis. Kan du inte komma så meddela gärna i förväg så underlättar det för oss. Det går självklart bra att skicka en kollega istället.

Välkommen!