Kom och lyssna på Jimmy Janlén, agil coach och lärare på Crisp. Jimmy kommer att tala om beslutsfattande. Jimmy påstår, halvt på skämt och halvt på allvar, att det bara finns 10 olika sätt som ett beslut kan fattas på. Han kommer att gå igenom dessa men framförallt fördjupa sig i hur man kan organisera ett distribuerat beslutsfattande.  

När en organisation övergår till agila arbetssätt manifesteras ledarskap inte längre i hierarkier med individuella ansvar, utan i sammankopplade lager av stödjande ledarskapsteam. Ledargruppens förmåga att nå en ömsesidig förståelse genom debatter och diskussioner, att utforska alternativ och sedan tillsammans besluta om den bästa vägen framåt är avgörande. Den tid det tar att fatta beslut (och tid att granska och utvärdera effekterna) kommer att diktera hela organisationens förmåga att snabbt svara, lära sig, anpassa och förbättra.
På det här kvällsseminariet kommer Jimmy Janlén att göra en djupdykning i de olika sätten som vi fattar beslut som grupp. Vilken strategi för att besluta är snabb men riskabel? Vilka är inkluderande? Vilka är starka? Vi kommer att utforska, diskutera, jämföra och utmana hur vi närmar oss beslutsfattande.

Program

Klockan 17.30 – 20.00 (programmet börjar 18.00)
Adress: Crisp’s kontor på Sveavägen 31 (T-bana Hötorget, Stockholm)
Antal platser är begränsat till 45 stycken.
Mat och dryck kan medtas.

Anmälan görs via länken: https://www.eventbrite.com/e/teal-for-teal-natverkstraff-tickets-91324015589

Om Jimmy

Jimmy Janlén är agil coach och lärare på Crisp (Stockholm). Förutom coaching håller Jimmy kurser, skriver böcker, bloggar och skapar videor om allt agil och lean, så som agilt ledarskap, agila implementering, storskalig agilitet, lagdynamik och fasilitering. Han hänvisar ibland till sig själv som en byråkrati-terapeut, kulturell akupunktör, korsvis företags-pollinator och visualiseringsmagiker. Jimmy är författaren till boken Visualization Examples, tillgängliga på Amazon och LeanPub.

Gå till någon av nedanstående länkar om du redan nu vill ta del av var Jimmy har att säga om olika former av beslutsfattande:

https://agilasverige.solidtango.com/video/there-are-only-10-different-ways-a-decision-can-be-made

https://leanpub.com/decision-making-principles