Välkommen till nätverksträff i Teal for Teal – Vi får träffa Marika Brandt Brune

Vad har hjärnan att göra med syftesdrivna organisationer?

Vi föds med en naturlig instinkt att skydda oss själva och andra. Vi talar om flight, fight och freeze som automatiserade reaktioner. Hjärnstammen utsöndrar adrenalin och kortisoI, som drar i gång känslor som rädsla, vrede och förtvivlan som gör att vi sätter oss i säkerhet.

Forskare som Jaak Pankseep och Mark Solmes har på senare år identifierat andra instinkter som också handlar om överlevnad men på ett annat sätt. Dessa har också sina specifika områden i hjärnstammen och utsöndrar dopamin, oxytocin och endorfiner. Dessa väcker i sin tur känslor som intresse, nyfikenhet, entusiasm, intresse, glädje, lugn, önskan att reflektera och vilja skapa.

En organisations syfte handlar om vad vi uppnå tillsammans för andra människor eller samhällen. Ett syfte i sig är något av en kraftkälla, något meningsfullt som vi alla vill bidra till. Tappar vi bort syftet eller glömmer att hålla liv i det finns det en risk att vi i stället börjar fokusera på vad som är bra för mig och min grupp.

Så frågan är hur vi kan använda de nyupptäckta instinkterna i arbetet att utveckla syftesdrivna organisationer?

Detta event kommer att vara ett fysiskt event i Stockholm men vi kommer också att sända via Zoom. Meddela Helene Ählberg om ni vill vara med digitalt och få en länk via helene.ahlberg@leadingbusiness.se.

Datum: 22 november 2022

Klockan 18.00 – 20.00

Adress: Ludvigsbergsgatan 20, Stockholm, 2 tr upp. Ingång genom den lilla grinden och ring sedan på porttelefonen på Helene Ählberg, Leading Business AB.

Anmäl er via denna länk: https://lnkd.in/dv9mFpbd

Vi önskar dig varmt välkommen redan nu!

Vänliga hälsningar

Helene Ählberg och Pål Dobrin